press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/8
Dental_Clinic

CONTEXT  Interior clinic project in Athens, Greece. The designing team lead by Multiplicities Architects has been able to create an atmosphere of calm in a dental clinic by projecting a space in which the volumes, the sturdiness of solid wood and the unexpected presence of Nature in the form of vertical plants, welcome patients to a world far from the traditional dentist. The reception area has a combination of asymmetric,  wooden volumes that represent an irregular set of teeth. Just like a sculpture located on the ceiling, this central volume distributes the space towards the consulting rooms. The  basic essential design element is light. Natural light provides calm and visual comfort, and a discreet and pleasant artificial lighting plan guides the patient around the space.